Oujda: Onderzoek naar vermeende aanval op vrouw door politieagent

marokko
0
4 jul '18
Op social media gaan de beelden rond van de vermeende aanval op de vrouw

Het DGNS heeft een onderzoek geopend naar de vermeende aanval op een vrouw door een politieagent. De feiten, gedeeltelijk gefilmd, vonden plaats op 2 juli in een souk van Oujda.

Sinds 2 juli gaat er een video rond op social media van een vrouw met een bloedig gezicht die door een politieagent aangevallen schijnt te zijn, geeft het medium Telquel te kennen. Op dezelfde dag publiceerde het directoraat-generaal voor Nationale Veiligheid (DGSN) een persbericht om een ​​eerste verklaring van de feiten te geven. De vrouw in kwestie zou zich verzet hebben tegen een actie van een commissie om de openbare ruimte rond de markt Sidi Abdelwahhab in Oujda vrij te maken. Deze commissie werd gesteund door de politie.

Het DGSN heeft een onderzoek gestart en heeft op dat moment zeven aanwezige getuigen geïnterviewd. Na het onderzoek zullen de bevindingen worden doorgestuurd naar de officier van justitie om te beslissen wat ze vervolgens zullen doen.

Bij andere video's die ter plekke zijn gemaakt, zien we dezelfde vrouw terugkomen. Ze presenteert zichzelf als een Marokkaanse die in Spanje woont en protesteert tegen de tussenkomst van de autoriteiten om te voorkomen dat burgers "hun brood winnen".


© Redactie 2018
marokko
oujda
aanval
politeagent
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?