Onderzoek naar fraude met inburgeringsexamens

algemeen
0
5 jul '18
Twee taalscholen in Utrecht en Amsterdam worden ervan verdacht fraude te hebben gepleegd met inburgeringsexamens.
De recherche van de Inspectie SZW heeft woensdag op elf locaties huiszoeking gedaan, maakte het Openbaar Ministerie donderdag bekend.

Immigranten in Nederland moeten binnen drie jaar na aankomst inburgeringsexamen doen, waarna een verblijfsvergunning kan worden aangevraagd. Ze krijgen voor de lessen een lening van maximaal 10.000 euro.

De taalschool in Utrecht wordt ervan verdacht te veel lesuren te hebben gedeclareerd en handtekeningen van inburgeraars te hebben vervalst. De taalschool zou daardoor honderdduizenden euro's meer hebben gekregen dan waar recht op was.

Twee bestuurders van de school worden verdacht van de fraude. Een van hen wordt ook verdacht van ambtelijke corruptie, omdat hij ook ambtenaar van de gemeente Utrecht was en zo een dubbelrol in de fraude zou hebben gepleegd.

De taalschool in Amsterdam beschikte vermoedelijk over examenvragen, zou de leerlingen daarop hebben getraind en eveneens te veel uren hebben geschreven. Ook daar zijn twee bestuurders als verdachte aangemerkt.
© ANP 2018
fraude
amsterdam
inspectie
inspectie szw
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
mohammedvi
real madrid
golaso
douane
brexit
massahysterie
gemeenteraad
felipevi
dgsn
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten