Demonstraties tegen verhoging boot tickets overtocht Spanje-Marokko

marokko
28
5 jul '18
Door de verdubbeling van de ticketprijzen werden er op alle doorgangspunten demonstraties gehouden

Marokkanen die in het buitenland wonen kwamen voor de onaangename verrassing bij het ontdekken van de verdubbeling van de prijzen van de overtocht tussen Marokko en Spanje. Ze lieten hun ontevredenheid zien middels demonstraties in verschillende havens.

De hoge stijging van de transit-kaartjes heeft geleid tot massale demonstraties van Marokkanen die in het buitenland wonen op de doorgangspunten van Algeciras, Tanger, Almeria en Nador, meldt de website Alyaoum 24. 

De prijzen waren 500 euro voor een gezin van 5 personen dat met de auto passeerde tegen 250 euro eerder. Deze prijsstijging wordt bevorderd door de monopoliepositie van de Spaanse rederijen FRS, Balearia en Trasmediterranea. Marokkanen die in Zuid-Spanje wonen en in de kaartverkoop werken zeggen dat de prijzen van de overtocht nog nooit zo hoog zijn geweest.

Dezelfde bronnen schreven het monopolie van de Spaanse bedrijven toe aan de ineenstorting van het enige Marokkaanse bedrijf Comanav. Bovendien konden Marokkaanse bedrijven deze zomer hun transportvergunningen niet krijgen.

© Redactie 2018
marokko
demonstraties
boottickets
algeciras
almeria
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi