Tien Marokkanen nemen deel aan Internationale Wiskunde Olympiade

marokko
0
5 jul '18
Er zijn tien studenten geselecteerd die de capaciteit hebben om mee te doen aan de kampioenschappen

Het ministerie van Nationaal Onderwijs heeft aangegeven dat tien studenten Marokko zullen vertegenwoordigen op de 59e editie van de Internationale Wiskunde Olympiade gepland van 4 tot 14 juli in Roemenië. Alsook aan de vijfde editie van de Mediterrane wiskunde jeugd Kampioenschap die plaatsvind van 18 t/m 21 juli in Italië.  Het ministerie zei in een verklaring dat het nationale team voor de categorie Internationale Wiskunde Olympiade de volgende studenten omvat: Omar El Hadri, Imad Alaoui Essaidi, Ilias Qaichouh, Ahmed Bajdli Ouderling, Cherghaoui Aymen en Hamzaoui Zakaria. Zij zullen de Regionale Academies vertegenwoordigen van onderwijs in Rabat-Salé-Kenitra, Casablanca-Settat, Tanger-Tetouan-Al Hoceima en Fez-Meknes.
Wat het team betreft dat Marokko zal vertegenwoordigen op het Mediterrane wiskunde jeugd Kampioenschap, zal het team bestaat uit Fatima Zahra El Bakouri, Aya Bouzidi, Sami Bouchkhi en Safouan Benahri van de regionale academies van Fez-Meknes en Rabat-Sale -Kénitra.  De deelnemers werden na hun kroning geselecteerd in de laatste fase van de Nationale Olympische Spelen (Wiskunde) tijdens de schooljaren 2016-2017 en 2017-2018 door de goedkeuring van de definitieve lijst met resultaten behaald tijdens de Nationale Wiskunde Olympiade georganiseerd in april in Ben Guerir.
Het Office Cherifien des Phosphates (OCP) zal alle noodzakelijke materiële ondersteuning bieden aan deze studenten als onderdeel van hun sociale en educatieve activiteiten, en in het kader van het partnerschap met het ministerie, meldt h24.

© Redactie 2018
marokko
wiskunde
kampioenschap
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi