Marokkaanse humanitaire hulp voor Palestina arriveert in Westelijke Jordaanoever

marokko
1
5 jul '18
De humanitaire hulp kenmerkt de solidariteit tussen de twee landen

Marokkaanse humanitaire hulp op hoge instructies van koning Mohammed VI aan het Palestijnse volk arriveerde dinsdag op de Westelijke Jordaanoever.
Het liefdadigheidskanaal van Jordanië heeft humanitaire hulp geleverd via vier grote vrachtwagens van Jordanië naar de Westelijke Jordaanoever. Deze operatie werd geleid door de Marokkaanse ambassadeur in Palestina, Mohamed El Hamzaoui en de opperrechter van Palestina, adviseur van de Palestijnse president voor religieuze aangelegenheden en islamitische relaties, Mahmoud El Habache.
Deze humanitaire hulp van de Mohammed V-stichting voor solidariteit (56,5 ton voedsel) arriveerde tijdens de Ramadan aan boord van zes Marokkaanse militaire vliegtuigen die landden op de militaire luchthaven Marqa ten oosten van Amman (Jordanië).  "Het koninkrijk Marokko heeft consequent de Palestijnse zaak en het volk gesteund", zei Mahmoud El Habache, adviseur van de Palestijnse president voor religieuze aangelegenheden en islamitische betrekkingen.
De Marokkaanse ambassadeur in Palestina Mohamed El Hamzaoui benadrukte dat "dit koninklijke humanitaire initiatief duidelijk en krachtig de werkelijke solidariteit tussen de twee broederlijke volkeren weerspiegelt en de voortdurende inzet van de koning voor de Palestijnse zaak, de heilige stad Al Quds en het broederlijke volk van Palestina.
Marokkaanse humanitaire hulp voor het Palestijnse volk dat op 8 juni vanaf de Egyptische grens via de grensovergang Rafah in de Gazastrook arriveerde, omvatte medicijnen, dekens en levensmiddelen. Deze humanitaire operatie omvat ook de inzet van een FAR medisch-chirurgisch veldhospitaal dat zorg biedt voor de gewonden en burgerslachtoffers van recente gebeurtenissen in de Gazastrook, bericht h24.

© Redactie 2018
marokko
palestina
hulp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi