Sahara: Londen prijst Marokko's 'serieuze en geloofwaardige' inspanningen

marokko
4
6 jul '18
Het Verenigd Koninkrijk prees donderdag de 'serieuze en geloofwaardige' inspanningen van Marokko om een oplossing te vinden voor het geschil over de Marokkaanse Sahara.

Marokko en het Verenigd Koninkrijk hebben donderdag hun strategische dialoog in Londen gelanceerd door een overeenkomst te ondertekenen in de vorm van een briefwisseling die werd opgericht door Nasser Bourita, de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking en de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson.

In de overeenkomst zei Londen dat het nota nam van de "serieuze en geloofwaardige" inspanningen van Marokko om een oplossing te vinden voor het geschil over de Marokkaanse Sahara, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

De twee partijen bespraken ook enkele internationale kwesties zoals lucht- en maritieme veiligheid, samenwerking in de strijd tegen het terrorisme, een gebied waarin Londen "het interne systeem van interventie in geval van crisis in Marokko" beter wil begrijpen, evenals handel en investeringen, onderwijs , sport en cultuur.

Bijgevoegde foto is een archieffoto

© Redactie 2018
marokko
sahara
londen
prijst
inspanningen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi