Familie van het slachtoffer van Amine Harit spreekt zich uit: 'We willen geen geld' (video)

marokko
6
6 jul '18
'Niets kan mijn zoon vervangen', zei zijn rouwende moeder.

Een 28-jarige voetganger werd gedood door de Marokkaanse voetballer Amine Harit die, vergezeld door zijn 14-jarige broertje, in Marrakech het slachtoffer aanreed op zaterdag 30 juni. De familie van het slachtoffer heeft de stilte verbroken, dagen na het overlijden van hun zoon.

Hespress meldt dat de moeder van het slachtoffer, die nog steeds in shock verkeert, klaagde over de manier waarop de Marokkaanse autoriteiten met het ongeluk omgingen. "Ik wil begrijpen waarom ze mij niet hebben gebeld toen mijn zoon stierf. Hij had het ongeluk rond 23.00 uur en ik ontving de telefoonoproep om 7 uur 's morgens", zei ze.

Gericht op het gerucht van een minnelijke geldschikking tussen de familie van de dader en het slachtoffer, verduidelijkte zij de situatie. "Amine Harit's vader en zijn oom kwamen hun condoleances aanbieden. Toen ze vertrokken, zei de pers dat ze kwamen om ons geld te geven", zei ze, volhoudend dat er geen geld mee gemoeid was. "Ik wil geen geld, niets zal ooit mijn zoon vervangen", voegde ze eraan toe.

De vader van het slachtoffer zei: "Ik was echt ontdaan bij het horen dat mensen denken dat we om geld hebben gevraagd, mijn intense verdriet is hierdoor nog groter geworden".

Op dinsdag besloot de officier van justitie bij het gerecht in Marrakech om Amine Harit tijdelijk vrij te laten, zijn paspoort terug te geven en hem toestemming te geven om Marokko te verlaten. Schalke 04's sportdirecteur Christian Heidel kondigde het nieuws aan dat Amine Harit zijn paspoort en rijbewijs heeft teruggekregen.

YouTube link

Videocredit: Hespress

© Redactie 2018
marokko
marrakech
harit
dodelijk
ongeluk
voetganger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi