Al Hoceima: Gouverneur ontslaat topambtenaren

marokko
0
6 jul '18
De gouverneur van de provincie Al Hoceima heeft twee topambtenaren ontslagen vanwege wanbeheer van bepaalde projecten.

Volgens het dagblad Al Masae heeft Farid Chourak, gouverneur van de provincie Al Hoceima, net twee leiders uit zijn team verwijderd. Het gaat om het hoofd van de afdeling coördinatie en economische zaken en het hoofd van de afdeling infrastructuur. 

Het dagblad legt uit dat, volgens haar bronnen, de twee ambtenaren van hun taken zijn ontheven vanwege hun passiviteit en wanbeheer van bepaalde gevoelige dossiers. Al Massae citeert uit deze dossiers onder andere de niet goede werking van het toekennen van universitaire beurzen (die het onderwerp is geweest van verschillende klachten) en de strijd tegen fraude bij consumentenproducten.

Daarnaast worden ze beschuldigd van wanbeheer en gebrek aan monitoring van de projecten van het programma "Al Hoceima Manarat Al Moutawassit". De bronnen van Al Massae voegen eraan toe dat Farid Chourak ze ook hun laksheid verwijt in de toepassing van strikte instructies van de gouverneur met betrekking tot de versnelling van de realisatie van bestrating en trottoir bouwprojecten in de stad.

Dit is niet de eerste ontslagronde. Verschillende ambtenaren werden al met de grootste discretie ontheven uit hun functie. Als gevolg hiervan kondigde de provincie de lancering aan van 24 vacatures op provinciaal niveau.

Photocredit: fildactu.ma

© Redactie 2018
marokko
al hoceima
topambtenaren
ontslagen
wanbeheer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi