Dolfinarium geopend in Agadir

marokko
28
7 jul '18
Het dolfinarium werd gisteren officieel geopend.

Verspreid over een oppervlakte van 1500m2 in het Anza-district, werd de bouw van het dolfinarium 'Agadir Dolphin World' bereikt door Russische investeringen van in totaal 8 miljoen dirham. Het dolfinarium biedt optredens met vier dolfijnen en een zeehond onder leiding van een Russisch animatieteam.

Het dolfinarium werd vrijdag 6 juli officieel geopend tijdens een ceremonie in aanwezigheid van de Wali van de regio Souss-Massa, Ahmed Hajji, de voorzitter van de Regionale Raad, Brahim Hafidi, en de Russische consul-generaal in Casablanca, Andrey Tsyberko.

In een verklaring aan het Marokkaanse persbureau MAP benadrukte Tsyberko dat dit project een aspect weerspiegelt van de samenwerkings- en vriendschapsrelaties tussen Marokko en Rusland, eraan herinnerend dat het partnerschap tussen de twee landen werd verstevigd dankzij het bezoek van Koning Mohammed VI aan Moskou in 2016 en dat van de Russische premier Dmitry Medvedev vorig jaar in Rabat.

De diplomaat wees ook op het belang van Agadir als de eerste toeristische bestemming van de Russen in Marokko, in de overtuiging dat de nieuwe attractie de positie van de stad zal versterken.

Als redactie willen wij opmerken dat de bouw van dit dolfinarium controversieel was. De Surfrider Foundation Morocco en diverse dierenrechtenorganisaties waren tegen de opening en stelden een petitie op om de bouw tegen te houden. Zij wezen erop dat dolfijnen niet in gevangenschap horen te leven en wezen op het hoge sterftecijfer onder gevangen dolfijnen.

© Redactie 2018
marokko
agadir
dolfinarium
dolfijnen
zeehond
geopend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi