9 tips voor een comfortabele vliegreis

reizen
1
Vliegen naar Marokko, of een ander land, is natuurlijk hartstikke leuk. Deze handige tips maken de reis nog net even wat comfortabeler.
1. Check van tevoren even of je vlucht niet vertraagd is. 
Een handig app hiervoor is bijvoorbeeld de app van Schiphol. Je ziet bijvoorbeeld hoe laat een vliegtuig weggaat, wanneer deze aankomt en bij welke balie je kan inchecken. Ook wordt je op de hoogte gehouden van vertragingen. Zodoende sta je niet uren onnodig te wachten op het vliegveld, terwijl allang bekend was dat het vliegtuig vertraagd is. Voorkomt een hoop ergernis.

2. Trek comfortabele kleren aan en vooral makkelijk schoeisel.
Soms moet je best nog een stukje lopen naar de gate of naar de bagageclaim, dus die hoge hakken kun je echt beter in je koffer stoppen.

3. Stop een schoon setje ondergoed en een shirt in je handbagage. 
Mocht je bagage onverwachts zoek raken (en dat gebeurd nog wel eens in Marokko), kom je in ieder geval de eerste nacht door. 

4. Vermijd koffie en drink voldoende water. 
De droge lucht in vliegtuigen kan het lichaam uitdrogen.  Als je echt niet zonder koffie kan, is er gelukkig altijd nog cafeïnevrije koffie. Vergeet ook een lippenbalsem niet, je lippen worden tijdens het vliegen vaak erg droog. En als extra tip voor de dames, smeer die dag niet je normale dagcrème op je gezicht, maar een nachtcrème.

5. Neem een nekkussen en oogmasker mee.
Als je van plan bent een dutje te doen tijdens de vlucht, zijn een nekkussen en oogmasker wel echte aanraders. Vooral het nekkussen, want gegarandeerd dat je anders met een stijve en pijnlijke nek het vliegtuig uitkomt. Als je overdag vliegt is een oogmasker erg fijn.

6. Vergeet je oordopjes niet.
Oordopjes zijn sowieso handig, of je nu een dutje wilt doen of niet. Het houdt ook enigszins het geluid van krijsende baby’s of snurkende medepassagiers tegen.

7. Schoenen uit en lekker dikke sokken aan doen in het vliegtuig. 
Dit geldt overigens wel alleen voor mensen zonder zweetvoeten, je wilt niet het hele vliegtuig vergassen.

8. Entertainment
Een beetje entertainment om de uren door te komen is ook fijn. Niet alle luchtvaartmaatschappijen hebben entertainment aan boord. Je kunt ook zelf alvast een leuke film op je mobiel zetten of een aflevering van je favoriete Netflix-serie. Een leuke tip is trouwens ook om een plastic zakje mee te nemen. Als je daar je smartphone in doet, kun je deze tussen de achterkant van de stoel voor je schuiven, bij bijvoorbeeld het haakje van het tafeltje. Een goed boek of een leuk spelletje helpen overigens ook goed tegen het verdrijven van de tijd.

9. Stop een klein toilettasje in je handbagage
Het is altijd handig om een klein toilettasje bij je te hebben met wat opfrissertjes voor tijdens je vlucht. Denk bijvoorbeeld aan vochtige doekjes voor je gezicht, ontsmettingsmiddel voor je handen, deodorant, tandpasta en een tandenborstel. Let er wel op dat je niet meer dan de voorgeschreven hoeveelheid vloeistof inpakt! Bij het Kruidvat of de Etos kun je vaak miniverpakkingen kopen voor onderweg.

Heb jij zelf nog leuke tips? Plaats ze gerust hieronder.
© Redactie 2018
reizen
vliegtuig
tips
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
sri lanka
aanslagen
sri-lanka
terroristische
daesh
tetouan
meknes
laliga
marokkanen
colombo
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso