Autoriteiten maken jacht op parasol- en stoelverhuurders op stranden Casablanca en Mohammedia

marokko
2
8 jul '18
De verhuurders van parasols, stoelen en tafeltjes bezetten illegaal de beste plekjes en sturen strandbezoekers weg die niet willen betalen.

De autoriteiten van de prefectuur Casablanca-Anfa hebben het strand van Ain Diab schoongeveegd, tot grote vreugde van de strandbezoekers. In het vizier: verhuurders van parasols, stoelen en kleine tafeltjes die de beste locaties voor hun bedrijf bezet houden.

Elk jaar vindt dezelfde strijd plaats op de stranden, binnengevallen door geïmproviseerde huurders die zonder toestemming de beste plekjes bezetten. Zoals blijkt uit de vele video's die zijn gemaakt en uitgezonden op sociale netwerken, hebben strandgangers geen andere keus dan tussen de 20 en 25 dirham te betalen om zich te vestigen op stoelen of het strand te verlaten.

Het strand van Casablanca is niet het enige dat door de autoriteiten werd schoongeveegd, dat van Mohammedia heeft ook een soortgelijke operatie meegemaakt. Alle parasols, stoelen en tafeltjes werden geconfisqueerd, waarbij enkele achtervolgingen door de politie te voet en te paard nodig waren.

Enkele beelden zijn hier terug te zien: Klik!

© Redactie 2018
marokko
casablanca
mohammedia
strand
stoelen
parasols
verhuur
illegaal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi