Vonnissen uitgedeeld na inbeslagname van 2,5 ton cocaïne door BCIJ

marokko
0
9 jul '18
Na de eerdere inbeslagname van 2,5 ton kilo cocaïne door de veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ, was het nu de beurt aan de rechtbank.

Vonnissen variërend van 3,5 jaar tot 10 jaar gevangenisstraf zijn door de rechtbank in Témara uitgesproken tegen 15 verdachten die terecht stonden voor internationale drugshandel.

Negen personen werden veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf met een boete van 500.000 dirham, twee personen werden veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en een boete van 250.000 dirham, 2 personen werden veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf en een boete van 250.000 dirham, één persoon werd veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf en een boete van 250.000 dirham en één persoon werd veroordeeld  tot 6 jaar gevangenisstraf en een boete van 250.000 dirham.

De feiten gaan terug naar oktober 2017 toen de veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ 2,5 ton cocaïne in beslag nam en 10 personen arresteerde die verdacht werden van betrokkenheid bij een internationaal drugshandelsnetwerk.

Onderzoek resulteerde in de inbeslagname van deze recordhoeveelheid cocaïne, waarvan een deel was verborgen in een in het buitenland geregistreerd voertuig en in een boerderij gelegen aan de kustweg tussen Temara en Skhirate. De grootste hoeveelheid van deze harddrug werd gevonden op een boerderij nabij Oued Cherrat, in de provincie Bouznika, en een andere hoeveelheid in Nador.

Tijdens deze operatie, die werd uitgevoerd in nauwe samenwerking met het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) en op basis van nauwkeurige informatie van de inlichtingendienst DGST , werd in Nador ook 105 kg hasj, 391.520 euro en 172.620 dirham in beslag genomen. Daarnaast werden daarbij ook nog zes voertuigen in beslag genomen die zouden worden gebruikt in de drugshandel.

De marktwaarde van de hoeveelheid in beslag genomen cocaïne zou maar liefst 25,8 miljard dirham bedragen, en de onderzoeken die zijn uitgevoerd hebben aangetoond dat dit criminele netwerk vertakkingen had in verschillende Marokkaanse steden.

Photocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
cocaine
bcij
vonnissen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi