Bourita vertegenwoordigt Marokko op het 8ste Sino-Arabische Forum in Peking

economie
0
9 jul '18
Het Forum zal worden bijgewoond door 21 Arabische ministers van Buitenlandse Zaken.
Minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita verliet zondag Marokko en ging op weg naar Beijing, waar hij het Koninkrijk zal vertegenwoordigen op dinsdag 10 juli tijdens de 8e ministeriële bijeenkomst van het Forum voor Chinees-Arabische samenwerking. 

De conferentie, bijgewoond door 21 Arabische ministers van Buitenlandse Zaken, wordt geopend door de Chinese president Xi Jinping. Hij zal een toespraak houden waarin hij nieuwe voorstellen zal presenteren voor de herleving van de samenwerking tussen China en de Arabische landen in het kader van het 'Belt and Road'-initiatief.
 
Het Sino-Arabische Forum is opgericht in 2004, het biedt een platform voor het versterken van de dialoog en economische samenwerking tussen China en de Arabische wereld. Het 8ste forum zal naar verwachting verschillende onderwerpen behandelen, waaronder de 'Verklaring van Peking' en het 'Actieplan 2018-2020', dat meer dan een dozijn samenwerkingsgebieden bestrijkt. Deze "routekaart" heeft tot doel de doelstellingen van het 'Belt and Road'-initiatief te bereiken.

Het 'Belt and Road'-initiatief  (BRI) of de 'Silk Road Economic Belt' is een ontwikkelingsstrategie voorgesteld door de Chinese overheid die zich richt op connectiviteit en samenwerking tussen Euraziatische landen. De Chinese regering noemt het initiatief "een poging om de regionale connectiviteit te verbeteren en een betere toekomst te omarmen". Anderen zien het als een push van China om een grotere rol te spelen in mondiale aangelegenheden met een op China gericht handelsnetwerk.

Diplomatieke bronnen geven aan dat dit initiatief China de op één na grootste handelspartner van de Arabische landen maakt. In 2017 bereikte het handelsvolume tussen de twee partijen 191.352 miljard dollar, een stijging van 11.9% ten opzichte van 2016.
© Redactie 2018
marokko
china
forum
belt and road
samenwerking
handelsnetwerk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
racisme
arrestatie
frankrijk
moskee
arie slob
vn
reda
dgsn
westland
gemeenteraad
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
daesh