Ontmanteling autohandelsnetwerken in Europa en Marokko

marokko
0
10 jul '18
Een grote internationale operatie, in coördinatie met Europol, resulteerde in de ontmanteling van verschillende autohandelsnetwerken.

De Spaanse Guardia Civil kondigde vrijdag de ontmanteling aan van verschillende autohandelsnetwerken. De auto's werden gestolen in Spanje en in verschillende Europese landen en Marokko verkocht.

De operatie werd uitgevoerd door de Spaanse Guardia Civil, de Duitse, Oostenrijkse en Poolse politie en de Marokkaanse Koninklijke Gendarmerie, in coördinatie met Europol, zei dezelfde bron in een verklaring.

Er werden 342 voertuigen teruggevonden die in Spanje zijn gestolen en illegaal zijn geregistreerd in verschillende landen, aldus de verklaring, eraan toevoegend dat 24 mensen werden gearresteerd in verband met deze operatie in Spanje, Duitsland en Marokko.

Het internationale onderzoek werd in 2016 gestart nadat uit grondig onderzoek van de 70.000 gevallen van autodiefstal in Spanje bleek dat een groot deel van deze voertuigen in landen van de Europese Unie en Marokko waren geregistreerd.

Dankzij de coördinatie van Europol kon de Guardia Civil rekenen op de medewerking van deze landen om op internationaal niveau een operatie uit te voeren met als doel het netwerk te ontmantelen.

Met 121 voertuigen is Marokko het land waar het het grootste aantal gestolen auto's uit Spanje werd geregistreerd, gevolgd door Duitsland (60) en Frankrijk (50). De gestolen auto's werden in totaal in 17 landen geregistreerd.

© Redactie 2018
marokko
europa
autohandelsnetwerken
europol
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi