Erdogan trots op versterking banden tussen Marokko en Turkije

buitenland
10
11 jul '18
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan sprak zijn tevredenheid en trots uit over de versterking van de bilaterale betrekkingen tussen Marokko en Turkije.
Erdogan ontving de Marokkaanse parlementsvoorzitter Habib El Malki, die Koning Mohammed VI vertegenwoordigde tijdens de inhuldigingsceremonie van de Turkse president, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

Tijdens de ceremonie uitte Erdogan zijn dankbaarheid aan Koning Mohammed VI voor de deelname van Marokko aan de ceremonie. Hij bracht zijn hartelijke groeten over aan de vorst en zei trots te zijn op de "goede betrekkingen tussen de twee landen".

Van zijn kant heeft El Malki de felicitaties van koning Mohammed VI overgebracht aan de Turkse president, die vastbeslotenheid uitdrukt om de samenwerking tussen de twee landen op verschillende gebieden in dienst van de volkeren van beide landen te versterken.

Tweeëntwintig staatshoofden en achtentwintig regeringsleiders en parlementaire voorzitters waren aanwezig bij de inhuldigingsceremonie van Erdogan, die maandag in het presidentiële paleis in Ankara plaatsvond.

Koning Mohammed VI zond al eerder een felicitatieboodschap naar Erdogan na zijn herverkiezing als president van de Republiek Turkije op 24 juni.

In zijn boodschap zei de Koning dat "deze herverkiezing een bewijs is van het hernieuwde vertrouwen van het Turkse volk" in de pogingen van de president om "de positie van Turkije internationaal te bevorderen, te ontwikkelen en te versterken".

De Koning prees daarbij ook de solidariteit en onderlinge verbondenheid tussen de twee landen.
© Redactie 2018
marokko
turkije
banden
erdogan
trots
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
golaso
real madrid
mohammedvi
hasj
douane
brexit
veronica inside
man
dgsn
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten