Doukkali: 'In de zomer ontvangen sommige eerste hulpdiensten maximaal 700 mensen per dag'

marokko
1
11 jul '18
De eerste hulpdiensten van openbare ziekenhuizen verwelkomen elk jaar bijna 6 miljoen mensen, aldus de minister van Volksgezondheid.

Een mondelinge vraag beantwoordend over de verslechtering van de eerste hulpdiensten in ziekenhuizen, zegt Anass Doukkali dat slechts 10% van het medisch personeel in de gezondheidssector werkzaam is op de eerste hulpafdeling.

Hij legt ook uit dat het ministerie van Volksgezondheid 15 mobiele nood- en reanimatiediensten (SMUR) in verschillende regio's van het Koninkrijk heeft opgezet om te zorgen voor zieke mensen, zwangere vrouwen en slachtoffers van verkeersongelukken en de slachtoffers overbrengen naar ziekenhuizen om de nodige zorg te ontvangen.

Volgens de minister hebben sommige eerste hulpafdelingen tot 400 patiënten per dag en tot 700 per dag in de zomer, bericht medias24.

Doukkali herinnerde eraan dat er veel maatregelen zullen worden genomen om de noodhulpdiensten te herstructureren, zoals:
- de organisatie van de opvang en de oriëntatie van de patiënten binnen de hulpdiensten;
- de oprichting van lokale alarmcentrales (tot nu toe 94 centra in Marokko);
- levering van medicijnen en medische apparatuur;
- de versterking van het personeel;
- Permanente training van nood- en ambulance-technici;
- de levering van vier helikopters in vier regio's: Oriental, Marrakech-Safi, Laayoune-Sakia El Hamra en Tanger-Tetouan.

Wat ambulances betreft, zei Doukkali dat het wagenpark van het ministerie van Volksgezondheid werd versterkt door de verwerving van 437 ambulances.

© Redactie 2018
marokko
ziekenhuizen
eerste hulp
ambulances
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi