Doukkali: 'In de zomer ontvangen sommige eerste hulpdiensten maximaal 700 mensen per dag'

buitenland
1
11 jul '18
De eerste hulpdiensten van openbare ziekenhuizen verwelkomen elk jaar bijna 6 miljoen mensen, aldus de minister van Volksgezondheid.
Een mondelinge vraag beantwoordend over de verslechtering van de eerste hulpdiensten in ziekenhuizen, zegt Anass Doukkali dat slechts 10% van het medisch personeel in de gezondheidssector werkzaam is op de eerste hulpafdeling.

Hij legt ook uit dat het ministerie van Volksgezondheid 15 mobiele nood- en reanimatiediensten (SMUR) in verschillende regio's van het Koninkrijk heeft opgezet om te zorgen voor zieke mensen, zwangere vrouwen en slachtoffers van verkeersongelukken en de slachtoffers overbrengen naar ziekenhuizen om de nodige zorg te ontvangen.

Volgens de minister hebben sommige eerste hulpafdelingen tot 400 patiënten per dag en tot 700 per dag in de zomer, bericht medias24.

Doukkali herinnerde eraan dat er veel maatregelen zullen worden genomen om de noodhulpdiensten te herstructureren, zoals:

- de organisatie van de opvang en de oriëntatie van de patiënten binnen de hulpdiensten;
- de oprichting van lokale alarmcentrales (tot nu toe 94 centra in Marokko);
- levering van medicijnen en medische apparatuur;
- de versterking van het personeel;
- Permanente training van nood- en ambulance-technici;
- de levering van vier helikopters in vier regio's: Oriental, Marrakech-Safi, Laayoune-Sakia El Hamra en Tanger-Tetouan.

Wat ambulances betreft, zei Doukkali dat het wagenpark van het ministerie van Volksgezondheid werd versterkt door de verwerving van 437 ambulances.
© Redactie 2018
marokko
ziekenhuizen
eerste hulp
ambulances
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
golaso
real madrid
mohammedvi
hasj
douane
brexit
veronica inside
man
dgsn
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten