4,1 miljoen toeristen bezochten Marokko tussen januari en mei 2018

marokko
3
12 jul '18
Marokko blijft een geliefde bestemming voor toeristen vanuit de hele wereld.

Tussen januari en mei bezochten in totaal 4,1 miljoen toeristen het Koninkrijk. Volgens het Marokko's Toerisme Observatorium is het aantal jaarlijkse buitenlandse toeristenaantallen toegenomen met 15 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, terwijl de komst van Marokkanen die in het buitenland wonen met één procent is afgenomen.

Reizigers uit Italië (16 procent), Duitsland (12 procent), Frankrijk en Nederland (acht procent), het Verenigd Koninkrijk (zeven procent) en Spanje (vier procent) hebben bijgedragen aan de toename van het aantal aankomsten van toeristen.

Fez registreerde een stijging van 17 procent, Rabat 8 procent en Tanger 7 procent.

Met betrekking tot overnachtingen zagen de hotels van het land ook een toename van 7 procent tijdens de eerste vijf maanden van 2018.

Marokko verwelkomt meer Chinese toeristen

Een speciaal kopje voor de Chinese toeristen, dat aantal blijft namelijk maar explosief groeien. In 2017 arriveerden 107.500 Chinese toeristen in Marokko, in vergelijking met 43.000 in 2016. In 2018 bezochten 100.000 Chinezen Marokko tussen januari en april, de eerste vier maanden van dit jaar dus. Een zeer snelle toename dat eind 2018 mogelijk 200.000 kan bereiken.

De Marokkaanse minister van Toerisme, Mohamed Sajid, zei eerder dit jaar dat Marokko tegen 2020 een jaarlijks totaal van 500.000 Chinese toeristen hoopt te verwelkomen.

Volgens het ,inisterie van Toerisme is Casablanca de meest bezochte stad door Chinese toeristen. Als economisch centrum van Marokko is het een aantrekkelijke bestemming voor handels- en bedrijfsinvesteringen.

Andere door Chinese toeristen veelbezochte bestemmingen zijn Ouarzazate, Tanger, Fez, Rabat en Chefchaouen.

© Redactie 2018
marokko
toeristen
stijging
chinezen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi