Ruimtevaart: 5 studenten vertegenwoordigen Marokko bij de finale van 'Usaire Student Awards 2018'

marokko
1
12 jul '18
Een knappe prestatie van de studenten in deze internationale wedstrijd.

Vijf studenten van drie Marokkaanse universiteiten en technische scholen nemen deel aan de laatste fase van de 'Usaire Student Awards 2018', een internationale wedstrijd die studenten van over de hele wereld een toekomstgericht onderwerp geeft gerelateerd aan de ruimtevaart- en defensie-industrie.

De vijf finalisten zijn afkomstig van de AEROSUP-school in CasablancaCentrale Casablanca en ENSA in Agadir. De finalisten werden woensdag bekend gemaakt tijdens een conferentie in Rabat die werd georganiseerd door de ministeries van Onderwijs, Industrie, investeringen, Handel en Digitale Economie, in samenwerking met Rolls-Royce France en de 'Association Usaire' (Association of United States and European Aerospace industry representatives).

De 2018 editie van deze wedstrijd zag voor het eerst de deelname van Marokko, met 25 teams, een derde van alle geregistreerde teams, zei Moulay Hafid Elalamy, die de conferentie voorzat.

Drie Marokkaanse teams uit een totaal van 15 teams werden geselecteerd voor de finale, zei Elalamy, die de vindingrijkheid en creativiteit prees die de studenten en instellingen die deelnamen aan het evenement lieten zien. Het doel van dit initiatief is onder andere om toekomstige getalenteerde luchtvaartingenieurs te identificeren.

Wedstrijdwinnaars profiteren van coachingsessies en stages en zullen grote groepen bezoeken zoals Rolls-Royce en Airbus. De 'Association Usaire', opgericht in 1959, heeft tot doel de transatlantische samenwerking op het gebied van civiele en militaire luchtvaart, ruimtevaart en geavanceerde technologieën te ontwikkelen.

Photocredit: usaire.org

© Redactie 2018
marokko
studenten
ruimtevaart
usaire
award
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi