Hadj 2018: 46,551 dirham om naar de heilige plaatsen te gaan

marokko
1
12 jul '18
Om dit jaar naar de heilige plaatsen te gaan, moeten de pelgrims 46,551 dirham betalen, exclusief de persoonlijke uitgaven.

"De kosten van de pelgrimstocht voor dit jaar waren vastgesteld op 46.551,25 dirham, afgezien van de persoonlijke uitgaven die de pelgrim in Saoedische valuta zal ontvangen volgens het quotum voor deze operatie", meldde een verklaring van het ministerie van Habous en Islamitische Zaken.

Deze prijs is inclusief accommodatie in Mekka en Medina van in totaal 33.000 dirham, de prijs van het ticket dat bijna 13.000 dirham kost, diensten met betrekking tot het ministerie van Habous en Islamitische Zaken (vervoer per bus, tenten in Mina, Muzdalifa en Arafat, volpension) kunnen oplopen tot 5.500 dirham, of zelfs 10.000 dirham (afhankelijk van de kwaliteit van de diensten, maaltijden etc.) en tot slot de verschillende uitgaven van reisbureaus (verschillende heffingen en belastingen) ten koste van 5.000 dirham.

Dit detail van de kosten van de Hajj toont aan dat de agentschappen niet alleen verantwoordelijk zijn voor de hoge kosten van de operatie. De kosten zijn hoog voor pelgrims vanuit de hele wereld. De vinger wordt gewezen naar de Saoedische autoriteiten. In feite is accommodatie alleen goed voor ongeveer 70% van het totale bedrag, dat wil zeggen een kostenpost van 33.000 dirham.

Reisbureaus die toestemming hebben om Operatie Hajj 2018 te organiseren:

Het Ministerie van Toerisme, Luchtvervoer, Ambachten en Sociale Economie heeft de lijst met reisbureaus die zijn gesanctioneerd en degenen die gemachtigd zijn om de hadj in het jaar 2018 te organiseren gepubliceerd.

In totaal zijn 194 reisbureaus gemachtigd om operatie Hajj 2018 te organiseren. Die lijst is hier in te zien: Klik!

Niet-geautoriseerde reisbureaus zijn:

Iligh Voyages et Touring Office (Agadir)
Voyages Mille et une nuits, Alizes Travel, Abdou Voyages Evency Morocco en Fly Wall (Casablanca)
Ayour Tours (Tiznit)
Assfar Al Oumra (Béni Mellal)
Zem Zem Asfar (Benslimane)
Fedala Voyages (Mohammedia)

© Redactie 2018
marokko
hadj
kostenplaatje
2018
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi