Marokkaanse snelwegen: camera's in de strijd tegen stenengooiers

buitenland
1
13 jul '18
Het ministerie van Transport en Logistiek overweegt een aantal praktische maatregelen in de strijd tegen stenengooiers.
Geconfronteerd met de toename van het aantal incidenten met stenengooiers, overweegt het ministerie van Transport en Logistiek een aantal praktische maatregelen om dit fenomeen te bestrijden door, onder andere, de installatie van bewakingscamera's.

De minister-afgevaardigde belast met Transport en Logistiek, Mohamed Najib Boulif, bevestigde maandag 9 juli in het parlement het project voor de installatie van bewakingscamera's op snelwegen om aanvallen op bestuurders te detecteren, meldt het dagblad Akhbar Alyaoum.

In antwoord op vragen in het parlement zei Boulif dat een gemengde commissie bestaande uit vertegenwoordigers van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Transport, de Marokkaanse snelwegbeheerder ADM en de gendarmerie een marathonvergadering hielden om maatregelen te nemen om agressie op snelwegen te bestrijden, vooral bij de bruggen.

In die zin hebben Boulf en Laftit (de minister van Binnenlandse Zaken) de oprichting aangekondigd van een hoogwaardig bewakingsapparaat met camera's geïnstalleerd op gevoelige punten waar veel gevallen van agressie werden geregistreerd.

Deze mobilisatie van de diverse partijen komt na de stijging van het aantal incidenten op de nationale snelwegen, waarbij stenengooiers zorgden voor ongelukken. Sommige daarvan hebben geleid tot de dood van chauffeurs. Het laatste incident resulteerde in de dood van een pacha die onderweg was van Bernoussi naar Casablanca.
© Redactie 2018
marokko
snelwegen
camera's
stenengooiers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
golaso
real madrid
mohammedvi
hasj
douane
brexit
veronica inside
man
dgsn
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten