Marokkaanse snelwegen: camera's in de strijd tegen stenengooiers

marokko
1
13 jul '18
Het ministerie van Transport en Logistiek overweegt een aantal praktische maatregelen in de strijd tegen stenengooiers.

Geconfronteerd met de toename van het aantal incidenten met stenengooiers, overweegt het ministerie van Transport en Logistiek een aantal praktische maatregelen om dit fenomeen te bestrijden door, onder andere, de installatie van bewakingscamera's.

De minister-afgevaardigde belast met Transport en Logistiek, Mohamed Najib Boulif, bevestigde maandag 9 juli in het parlement het project voor de installatie van bewakingscamera's op snelwegen om aanvallen op bestuurders te detecteren, meldt het dagblad Akhbar Alyaoum.

In antwoord op vragen in het parlement zei Boulif dat een gemengde commissie bestaande uit vertegenwoordigers van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Transport, de Marokkaanse snelwegbeheerder ADM en de gendarmerie een marathonvergadering hielden om maatregelen te nemen om agressie op snelwegen te bestrijden, vooral bij de bruggen.

In die zin hebben Boulf en Laftit (de minister van Binnenlandse Zaken) de oprichting aangekondigd van een hoogwaardig bewakingsapparaat met camera's geïnstalleerd op gevoelige punten waar veel gevallen van agressie werden geregistreerd.

Deze mobilisatie van de diverse partijen komt na de stijging van het aantal incidenten op de nationale snelwegen, waarbij stenengooiers zorgden voor ongelukken. Sommige daarvan hebben geleid tot de dood van chauffeurs. Het laatste incident resulteerde in de dood van een pacha die onderweg was van Bernoussi naar Casablanca.

© Redactie 2018
marokko
snelwegen
camera's
stenengooiers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi