Burgemeester Londen woedend op Trump

buitenland
25
13 jul '18
De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, heeft fel uitgehaald naar de Amerikaanse president Trump, die een bezoek brengt aan Groot-Brittannië.
Khan noemde Trumps stelling dat de stijging van geweldsmisdrijven door immigratie komt, aperte nonsens. "Het idee dat je dat kan toeschrijven aan immigratie uit Afrika is volstrekte onzin'' en we moeten dit duidelijk tegen hem zeggen, aldus Khan.Trump verweet Khan in een vraaggesprek met de krant The Sun onder meer dat hij heel slecht presteerde in de strijd tegen terrorisme en dat onder zijn burgemeesterschap , "misdaad naar de stad wordt geïmporteerd''.

Trumps interview vanwege zijn werkbezoek aan Groot-Brittannië heeft veel Britten geschokt. Hij ging tekeer tegen het EU-beleid van zijn gastvrouw, premier Theresa May, en opperde dat haar rivaal Boris Johnson een betere Britse regeringsleider zou zijn.Parlementsleden hebben vrijdag opgeroepen de Amerikaanse gast duidelijk te maken dat hij te ver gaat, bijvoorbeeld door zijn afspraak met koningin Elizabeth II (vrijdagnamiddag) af te zeggen, berichtte de krant The Guardian.
© Redactie 2018
trump
burgemeester
londen
woedend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
golaso
real madrid
mohammedvi
hasj
douane
brexit
veronica inside
man
dgsn
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten