Burgemeester Londen woedend op Trump

buitenland
25
13 jul '18
De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, heeft fel uitgehaald naar de Amerikaanse president Trump, die een bezoek brengt aan Groot-Brittannië.

Khan noemde Trumps stelling dat de stijging van geweldsmisdrijven door immigratie komt, aperte nonsens. "Het idee dat je dat kan toeschrijven aan immigratie uit Afrika is volstrekte onzin'' en we moeten dit duidelijk tegen hem zeggen, aldus Khan.Trump verweet Khan in een vraaggesprek met de krant The Sun onder meer dat hij heel slecht presteerde in de strijd tegen terrorisme en dat onder zijn burgemeesterschap , "misdaad naar de stad wordt geïmporteerd''.

Trumps interview vanwege zijn werkbezoek aan Groot-Brittannië heeft veel Britten geschokt. Hij ging tekeer tegen het EU-beleid van zijn gastvrouw, premier Theresa May, en opperde dat haar rivaal Boris Johnson een betere Britse regeringsleider zou zijn.Parlementsleden hebben vrijdag opgeroepen de Amerikaanse gast duidelijk te maken dat hij te ver gaat, bijvoorbeeld door zijn afspraak met koningin Elizabeth II (vrijdagnamiddag) af te zeggen, berichtte de krant The Guardian.

© Redactie 2018
trump
burgemeester
londen
woedend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi