Straatinterview: Voor of tegen polygamie? (video)

buitenland
11
13 jul '18
Voorbijgangers in Casablanca geven hun mening over polygamie.
Polygamie is de laatste tijd extra onder de aandacht na nieuwsberichten over de intentie van de minister van Werkgelegenheid, Mohamed Yatim, om een tweede vrouw te trouwen. Net als een aantal van zijn collega's van de PJD, die al polygaam zijn. Lefr360 ondervroeg mensen uit Casablanca over dit onderwerp.

De tweede man geeft aan: "De Islam geeft een man het recht om met vier vrouwen te trouwen, hij moet daarentegen de vrouwen wel allemaal rechtvaardig behandelen. Het is geen makkelijke zaak om zomaar een tweede of derde vrouw te trouwen, omdat dit een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt."

De derde man geeft te kennen: "Deze tijd is een moeilijke tijd om rechtvaardig te zijn. Het is toegestaan voor de man, iedere vrouw is anders en om ze allemaal hun rechten te geven zoals het wordt opgedragen lijkt me moeilijk."

De jongeman zegt dat dit juist goed is voor de ongetrouwde vrouwen die dreigen het verkeerde pad op te gaan. Doordat ze trouwen als bijvoorbeeld tweede vrouw kan dit ook positief voor ze zijn. "Dit is een Islamitisch land en als een man het vermogen heeft dan is dit een goede zaak".YouTube link

Videocredit: Le360
© Redactie 2018
marokko
polygamie
voor
tegen
yatim
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
douane
golaso
botola pro
dgsn
real madrid
bezoek
drugssmokkel
haven
daesh
terreurcel
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
mohammed vi
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten