Marokkaanse minderjarige gebruikt riool om Melilla te bereiken (video)

buitenland
5
14 jul '18
Om toegang te krijgen tot Melilla aarzelde een jonge Marokkaan niet om de riolen van de stad Beni Ensar te gebruiken.
De jongen vertelt over zijn ervaring in een video die op social media werd gedeeld. Het is het enorm trieste verhaal van een jongen die door omstandigheden geen andere mogelijkheid meer zag.

Terwijl de meeste jonge migranten zich verstoppen onder bussen of andere routes gebruiken om de grens over te steken tussen Marokko en Melilla, heeft deze Marokkaanse minderjarige uit Meknes gekozen voor een reis door de riolen van Beni Ensar. Een idee dat is geïnspireerd door andere jonge migranten.

"Ik maakte gebruik van het vallen van de avond om in de riolen van Boukhrarb te glippen, een zaklantaarn in de hand, ik kwam pas naar buiten nadat ik de Marokkaanse grens was overgestoken", vertelt hij.

De jongen werd vervolgens gearresteerd door de Spaanse autoriteiten en geplaatst in een opvangcentrum na het ontvangen van de nodige zorg. Hij slaagde erin te ontsnappen en dwaalt nu door de straten van Melilla en grijpt elke gelegenheid aan om ongezien op een boot te sluipen zonder dat de hartslagdetector zijn aanwezigheid detecteert. Hij wil op deze manier Europa binnenkomen en zich bij zijn broer in Zwitserland voegen.

Gevraagd naar zijn ouders, legt de jongen uit dat hij de voorkeur geeft om contact met hen op te nemen wanneer hij zich op Spaans grondgebied bevindt. "Eens in Europa zal ik Spaans studeren en dan zal ik een mobiele telefoon aanschaffen om contact met hen op te nemen", zegt hij.

"Mijn ouders missen me veel, in andere omstandigheden zou ik nooit zijn weggegaan", zegt hij ontroerd.YouTube link


© Redactie 2018
marokko
minderjarige
riool
melilla
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
champions league
golaso
real madrid
mohammedvi
hasj
douane
brexit
veronica inside
man
dgsn
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten