VN-landen eens over maatregelen voor migratie

buitenland
0
14 jul '18
Het akkoord wordt formeel in december in Marrakech aangenomen.

 De Verenigde Naties zijn het vrijdag eens geworden over maatregelen hoe landen om kunnen gaan met massamigratie. Migratie van vluchtelingen moet door deze maatregelen "veiliger en gestructureerder verlopen'', zeggen medewerkers van de VN. Het akkoord wordt formeel in december in Marokko (Marrakech) aangenomen.

"We hebben nooit iets gehad om ons te helpen migratie goed op te pakken'', zegt Miroslav Lajcak, de voorzitter van de Algemene Vergadering van de VN. "Tot dit akkoord hebben we alleen maar kunnen reageren.''

Het akkoord bevat volgens de VN geen strikte regels, maar veel praktische handvatten. "De kracht van het akkoord is de praktische waarde'', aldus de Zwitserse ambassadeur Jurg Lauber. "Het is een soort catalogus met maatregelen.''

Momenteel zijn er ongeveer 250 miljoen vluchtelingen in de wereld volgens de VN. Dat is 3,4 procent van de wereldbevolking.

De Verenigde Staten zijn het enige land dat het akkoord niet heeft ondertekend, zij trokken zich vorig jaar terug uit de onderhandelingen. Het akkoord zou niet overeenkomen met de soevereiniteit van het land. Hongarije wil zich misschien ook nog terugtrekken, melden Hongaarse media.

© ANP 2018
migratie
vn
maatregelen
akkoord
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi