Rabat: eerlijke taxichauffeur brengt 100.000 dirham terug naar rechtmatige eigenaar

marokko
12
14 jul '18
De eerlijke daad van de taxichauffeur wordt alom geprezen op social media.

De taxichauffeur Mohamed Salim uit Rabat bracht 100.000 dirham terug naar een passagier die het bedrag op de achterbank van de taxi was vergeten.

In een video die al snel viraal ging, zien we de taxichauffeur met de betreffende passagier. De passagier, genaamd Bilal, lijkt zowel geschokt als verbaasd over de vriendelijkheid van de chauffeur die bovendien besluit hem thuis te brengen.

En wie zegt dat eerlijkheid niet loont? Om Mohamed Salim te bedanken voor zijn gebaar, gaf Bilal hem 1000 dirham. "Dankzij mijn gebaar, won ik 1000 dirham op een halal en eervolle manier", zegt de taxichauffeur.

In dezelfde video is Mohamed Salim er trots op de passagier te hebben gered van een tragisch lot. Bilal was bang gevangen gezet te worden omdat het geld van zijn baas was. "Trouwens, toen ik terugging naar de plek waar ik hem had achtergelaten, zag ik Bilal zitten, zijn huid bleek, hij was zo verdwaald in zijn gedachten dat hij niet direct herstelde toen ik hem de hoeveelheid geld liet zien", herinnert de taxichauffeur zich.

Op het web hebben veel mensen het onbaatzuchtige gebaar van de taxichauffeur en de vrijgevigheid van de passagier geprezen.

De betreffende video is hier terug te zien: Klik!

© Redactie 2018
marokko
rabat
taxichauffeur
eerlijk
geld
teruggegeven
eigenaar. video
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi