Deal Done: 'Amrabat verlaat Watford voor lucratief Saoedisch contract'

marokko
11
14 jul '18
Wat contractclub Watford overgemaakt krijgt van de Saoediërs is niet mis, zo ook het salaris wat de Marokkaans-international er in 3 seizoenen gaat opstrijken.

Na een individueel zeer geslaagd WK was het erg aannemelijk dat Nordin Amrabat deze zomerse transferwindow een overstap zou maken. De aanvaller van onder andere VVV Venlo, PSV en Galatasaray gold als één van de dragende spelers gedurende deze wat minder succesvollere WK-gang van Marokko. De 47-voudig international bestreek zowat de gehele rechterflank van de Leeuwen v/d Atlas, met name tijdens de krachtmetingen met Iran en Portugal was zijn aandeel in de opbouw en het Marokkaanse offensief duidelijk zichtbaar. 

Watford krijgt $4,5 miljoen, Amrabat kan in 3 seizoenen $10 miljoen opstrijken in Saoedi-Arabië
Net zoals collega-international Karim El Ahmadi verruilt ook de 31-jarige Amrabat de Europese velden voor de Saoedische competitie. Het Marokkaanse medium Le360.ma meldt vandaag, op basis van een bron dichtbij de speler zelf, dat het Saoedische Al Nassr een akkoord heeft bereikt met Watford. In Vicarage Road, thuishaven van 'The Hornets', ligt de multifunctionele aanvaller nog slechts één seizoen vast. Dat weerhield de Saoediërs er echter niet van redelijk diep in de buidel te tasten, het bedrag waar zijn overgang mee gemoeid gaat wordt geschat op maar liefst $4,5 miljoen. 

De looptijd van de verbintenis die de international zal ondertekenen bedraagt 3 seizoenen, goed voor zo'n $10 miljoen aan salaris. Het eerder genoemde medium weet overigens ook nog te melden dat de deal een der dezer dagen officieel beklonken zal worden. Het duurt dan ook niet lang of Amrabat sluit zich aan bij de selectie van Al Nassr, deze bereidt zich momenteel in Zwitserland voor op de naderende  seizoensstart. 

Photocredit: ANP

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
nordin amrabat
wk 2018
watford
saoedi-arabie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi