UITGELICHT: 'Renard akkoord met Algerijnse voetbalbond FAF'

sport
73
15 jul '18
Mocht het opmerkelijke bericht van het betreffende Duitse persbureau kloppen dan zullen beide partijen een der dezer dagen naar buiten treden over het persoonlijke akkoord.
Waar Hervé Renard eerder al in verband werd gebracht met het opvullen van de vrijgekomen vacature bij de Algerijnse voetbalbond FAF, lijkt er nu écht versnelling in de zaak te zijn gekomen. Een Duits persbureau meldt namelijk, op basis van bronnen binnen de Algerijnse bond, dat de 49-jarige Fransman zijn jawoord zou hebben gegeven aan de oosterburen van Marokko. Hier tegenover staat dan het afkopen van het nog tot 2022 lopende contract van de tweevoudig winnaar van de Afrika Cup, bij de Marokkaanse bond staat Renard namelijk nog tot de zomer van 2022 vast. 

Contract bij de FAF financieel gezien niet interessanter dan dat bij Marokko
De voormalig clubtrainer van LOSC Lille zal zeer binnenkort, na terug te zijn gekeerd in Marokko, om de tafel zitten met bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa. Dat eerder aangekondigde onderonsje was aanvankelijk bedoeld als evaluatie op het afgelopen WK en om doelstellingen voor de toekomst te formuleren, na dit bericht lijkt het meer op een verwoede poging van de Afrika-specialist om Marokko bereidwillig te krijgen te onderhandelen met de FAF over de nog vast te stellen afkoopsom. 

Het salaris wat Renard in Algerije zal opstrijken verschilt niet veel van wat hij nu maandelijks krijgt overgeschreven. Bij de Marokkaanse bond staat hij voor zo'n 800.000 dirham per maand op de loonlijst, de Algerijnen zijn bereid hem maandelijks een bedrag tussen de €60.000 en €70.000 uit te betalen. 

Photocredit: Foot Algerien


© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
hervé renard
wk 2018
algerije
faf
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
politie
can2019
turkije
brand
ridouan taghi
amsterdam
soedan
rotterdam
said razzouki
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso