Casablanca: Extra inzet van strandwachten tegen verdrinking (video)

marokko
0
16 jul '18
Jaarlijks verdrinken er in de zomerperiode tientallen personen tijdens een bezoek aan de zee.

Marokkaanse stranden zijn dodelijk, elk jaar sterven tientallen mensen door verdrinking. Geen strand van het Koninkrijk ontsnapt aan de tragedie van verdrinking, waarbij veel gezinnen in rouw worden achtergelaten. Dit jaar wordt alles op alles gezet om het dodental te verlagen.

De stad Casablanca heeft besloten hard te werken om elke mogelijkheid van verdrinking te voorkomen. Er zijn strikte en rigoureuze maatregelen genomen. Een hoge functionaris op het Ain Diab-strand in Casablanca legt uit hoe de lokale autoriteiten hebben besloten om dit probleem aan te pakken. Het motto van deze operatie is "Nul verdrinken, nul sterfgevallen dit jaar." Een goed initiatief, dat hopelijk ook in andere steden van het Koninkrijk zal worden overgenomen.

De strandwacht geeft te kennen dat het vaak voorkomt dat de strandwachters zwemmers waarschuwen om niet verder te gaan en zij dit belangrijke advies negeren. Het is belangrijk om uit te leggen dat er gevaarlijke plaatsen zijn en dat ons advies serieus genomen moet worden, zegt hij.

De derde man geeft aan dat hij het prettig vind dat er zoveel strandwachten aanwezig zijn op het strand en in de zee. Het zorgt ervoor dat voornamelijk kinderen met een veiliger gevoel naar het strand kunnen gaan. Dit neemt niet weg dat de strandgangers ook hun eigen verantwoordelijkheden moeten nemen, de regels en adviezen moeten respecteren en naleven. "Als er gefloten wordt door een van hen is het een belangrijke zaak om dit sein niet te negeren", sluit hij af.

YouTube link

Videocredit: Le360

© Redactie 2018
marokko
casablanca
aib diab
zee
verdrinking
strandwacht
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi