Marokkaanse Daesh-strijders nemen toevlucht in de Filipijnen

buitenland
0
17 jul '18
Gelijktijdige rapporten van Amerikaanse en Australische inlichtingen wijzen op massale aankomsten van Marokkaanse Daesh-strijders op de Filippijnen.

Volgens rapporten van de Australische inlichtingendienst zijn tientallen Daesh-strijders, waaronder Marokkanen, door Turkije gereisd en zijn ze de grens met Bulgarije overgestoken met vervalste documenten om uiteindelijk de stad Marawi op de Filippijnen te bereiken. In de Filipijnen is een speciaal kamp om hen te verwelkomen, bericht de krant Al Ahdath Al Maghribia.

Deze informatie wordt bevestigd door rapporten van de CIA, die volgens dezelfde bron specificeren dat gedurende twee maanden verschillende golven van voortvluchtigen uit Irak en Syrië en samengesteld uit tientallen daesh-strijders zijn geland op de Filippijnen. En de laatste groep Marokkanen die hun toevlucht zochten in de Filipijnen arriveerde vorige week, onder leiding van een leider genaamd Abu Al Baraa, van Marokkaanse afkomst en geboren in het beroemde district Ben Souda, in Fez.

De rapporten stellen dat hij eerder door Abu Bakr Al Baghdadi werd genoemd als commandant van een grote eenheid, wat een idee geeft van zijn militaire vaardigheden en zijn nabijheid tot de "kalief".

De Arabischtalige krant voegt eraan toe, verwijzend naar een rapport van de CIA, dat men de bewegingen van terroristen die Turkije infiltreren al meerdere maanden volgt. De Australische minister van Buitenlandse Zaken, juli Bischop, bevestigd dat deze strijders in grote aantallen in de Filipijnen arriveren. De schaal van het fenomeen is zodanig dat de Australische minister zich zorgen maakt, zich afvragend of de Filippijnen niet op weg zijn om het volgende "kalifaat" van Al Baghdadi te worden.

© Redactie 2018
marokkaanse
daesh
strijders
toevlucht
filipijnen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi