Vijf ton medicijnen en medische apparatuur voor de zorg van Marokkaanse pelgrims

marokko
0
17 jul '18
De minister van Volksgezondheid zei afgelopen week in Rabat dat alle noodzakelijke maatregelen zijn getroffen om een betere medische dekking voor de Marokkaanse pelgrims te waarborgen.

De minister, die een ontvangstceremonie leidde voor de leden van de 'Gezondheidscommissie van de Bedevaart', herinnerde eraan dat de verantwoordelijkheid van het medische team allereerst preventief is, door de bewustmaking van de risico's van overdracht van ziekten tijdens de rituele periode.

Anass Doukkali drong aan op mobilisatie van het medisch personeel om, indien nodig, de eerste noodzakelijke zorg te bieden om de complicaties van mogelijke ziekten te voorkomen, om de gezondheidstoestand van patiënten te bewaken en om zoveel mogelijk risico's te voorkomen, zodat de bedevaart plaats vindt in de beste omstandigheden.

De minister noteerde ook de verzending van vijf ton medicijnen en medische apparatuur voor de verzorging van de Marokkaanse pelgrims tijdens hun verblijf in de heilige plaatsen van de Islam.

In een verklaring aan het Marokkaanse persbureau MAP riep het hoofd van de gezondheidscommissie, Abderrahim Chouaibi, de pelgrims op om de nodige preventieve en hygiënische maatregelen te nemen en om onmiddellijk contact op te nemen met het medische team in het geval van een symptoom van ziekte.

De gezondheidscommissie is samengesteld uit 34 artsen en 38 verpleegkundigen, evenals ander administratief personeel.

© Redactie 2018
marokko. pelgrims
medicijnen
apparatuur
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi