Agadir: de toewijzing van namen van Palestijnse steden aan 44 straten zorgt voor opschudding (video)

marokko
31
17 jul '18
Tegenstanders zien liever dat er Amazigh-namen worden toegewezen.

De gemeenteraad van Agadir besloot op een recente bijeenkomst, gehouden in juli 2018, om aan zo'n 44 straten en buurten de namen van Palestijnse dorpen en steden toe te schrijven. Vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld verzetten zich hier tegen.

Voor de laatsten, die aangeven dat hun gehechtheid aan de Palestijnse kwestie buiten twijfel staat, is het besluit "onlogisch". Zij geven de voorkeur aan Amazigh-namen.

Leden van het stadhuis van Agadir antwoordden dat zij nooit de Amazigh-identiteit hebben ontkend. Ze zeggen dat ze klaar zijn om met de tegenstanders samen te werken om een gemeenschappelijke basis te vinden.

Mohamed Bakiri, vice-president van de gemeente Agadir, reageerde tevens op de kritiek in een verklaring aan de website van de Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD). Hij herinnert eraan dat er een historische band bestaat tussen Marokko en Palestina en verklaart dat deze beslissing op geen enkele manier verband houdt met een poging om de Amazigh-identiteit te ondermijnen. "De identiteit van de Amazigh is zo belangrijk dat hij niet begraven kan worden," zei hij.

Hij voegde eraan toe: "Sommige mensen willen het initiatief van de gemeenteraad gebruiken om hun eigen belangen te dienen, en de straten van Agadir zullen reageren door nog meer steun te betuigen aan de Palestijnse zaak."

YouTube link

Videocredit: Le360

© Redactie 2018
marokko
agadir
straatnamen
palestijnse
steden
opschudding
amazigh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi