Agadir: de toewijzing van namen van Palestijnse steden aan 44 straten zorgt voor opschudding (video)

buitenland
31
17 jul '18
Tegenstanders zien liever dat er Amazigh-namen worden toegewezen.
De gemeenteraad van Agadir besloot op een recente bijeenkomst, gehouden in juli 2018, om aan zo'n 44 straten en buurten de namen van Palestijnse dorpen en steden toe te schrijven. Vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld verzetten zich hier tegen.

Voor de laatsten, die aangeven dat hun gehechtheid aan de Palestijnse kwestie buiten twijfel staat, is het besluit "onlogisch". Zij geven de voorkeur aan Amazigh-namen.

Leden van het stadhuis van Agadir antwoordden dat zij nooit de Amazigh-identiteit hebben ontkend. Ze zeggen dat ze klaar zijn om met de tegenstanders samen te werken om een gemeenschappelijke basis te vinden.

Mohamed Bakiri, vice-president van de gemeente Agadir, reageerde tevens op de kritiek in een verklaring aan de website van de Partij van Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD). Hij herinnert eraan dat er een historische band bestaat tussen Marokko en Palestina en verklaart dat deze beslissing op geen enkele manier verband houdt met een poging om de Amazigh-identiteit te ondermijnen. "De identiteit van de Amazigh is zo belangrijk dat hij niet begraven kan worden," zei hij.

Hij voegde eraan toe: "Sommige mensen willen het initiatief van de gemeenteraad gebruiken om hun eigen belangen te dienen, en de straten van Agadir zullen reageren door nog meer steun te betuigen aan de Palestijnse zaak."YouTube link

Videocredit: Le360
© Redactie 2018
marokko
agadir
straatnamen
palestijnse
steden
opschudding
amazigh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
can2019
politie
brand
frankrijk
turkije
amsterdam
ridouan taghi
moskee
moord
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso