Inspirerend: 69-jarige man slaagt voor het baccalaureaat examen (video)

buitenland
18
18 jul '18
Lahcen Chakiri nam dit jaar op 69-jarige leeftijd deel aan het baccalaureaat examen op de middelbare school in Boumalene Dades.
In een eerder gemaakt video door fotograaf Rachid Najmi, vertelt Lahcen Chakiri, afkomstig uit het dorp M'Semrir op 60 km van de stad, zijn verhaal. Chakiri keerde na tientallen jaren werk in de mijnen terug uit Frankrijk om zijn studie te hervatten. Een manier voor hem om wraak te nemen op een moeilijk verleden dat hem niet toestond zijn studie voort te zetten.

Chakiri, liefkozend "oom Lahcen" genoemd, nam deel aan het gratis baccalaureaat examen op de middelbare school in Boumalne Dades. Dezelfde school die hij in 1967 had verlaten. Hoewel het geluk in eerste instantie niet aan zijn zijde stond tijdens de reguliere sessie van het baccalaureaat examen, gaf Chakiri zijn droom niet op. Met de hulp van leerkrachten van de middelbare school Youssef Ibn Tachfine in M'Semrir en de middelbare school in Boumalene Dades, die hem voorbereidde op de inhaalsessie, slaagde Chakiri alsnog voor het baccalaureaat examen!

Zijn doel is "jonge en nieuwe generaties te inspireren om te werken en door te zetten om hun doelen te bereiken". Bovendien is Chakiri niet van plan om te stoppen bij het baccalaureaat en is van plan om naar de universiteit te gaan in de stad Errachidia.

Een mooie les van doorzettingsvermogen!YouTube link

Videocredit: Sud Tv
© Redactie 2018
marokko
baccalaureaat
examen
geslaagd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
can2019
raja
ridouan taghi
aanslag
botolapro
politie
sri-lanka
meknes
wydad
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso