Grote slag BCIJ: Ontmanteling bende professionele vervalsers (video)

marokko
0
19 jul '18
Inlichtingendienst BCIJ heeft een criminele bende ontmanteld die betrokken zijn bij de vervalsing van verschillende nationale en buitenlandse documenten.

"Het is de gevaarlijkste criminele bende die gespecialiseerd is in dit type vervalsing dat tot nu toe ooit is ontmanteld door onze diensten", zei het hoofd van BCIJ, Abdelhak Khiame. De 14 betrokkenen, waaronder een vrouw, opereerden vanuit verschillende steden in Marokko, met name Casablanca.

Het optreden van de BCIJ begon woensdag met de arrestatie van twee personen die wilde reizen vanaf Casablanca's internationale luchthaven Mohammed V. Zij waren in het bezit van twee vervalste buitenlandse paspoorten. De arrestatie van de andere handlangers was slechts een kwestie van tijd, omdat ze al een tijdje in de gaten werden gehouden.

Onder leiding van Abdelhak Khiame heeft de regionale hoofdcommissaris van de georganiseerde misdaadbrigade, Rédouane Hilal, de ontmantelingsoperatie gepland en uitgevoerd. Deze laatste gaf uitleg over de aard van de inbeslaggenomen spullen. Deze bestaan met name uit vervalste nationale en buitenlandse paspoorten, een apparaat voor het vervaardigen van valse paspoorten, diverse nationale en buitenlandse zegels van verschillende hogere diploma's (licenties en masterdiploma's uit Marokko, Frankrijk en Italië).

De BCIJ nam tijdens de ontmanteling van deze criminele bende ook een grote som geld (dirhams en euro's) in beslag evenals zes auto's, voornamelijk geregistreerd in Casablanca.

Volgens Abdelhak Khiame is het onderzoek nog niet gesloten en hij sluit de arrestatie van andere handlangers niet uit.

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
bcij
bende
ontmanteling
vervalsing
documenten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?