Hadj 2018: Oudste Marokkaanse pelgrim is 118 jaar oud

buitenland
0
19 jul 20:01
Dit jaar zullen 32.000 Marokkaanse burgers de grote bedevaart verrichten.
Tweeëndertigduizend Marokkaanse pelgrims bezoeken dit jaar Mekka. Dit aantal omvat 4500 ouderen, waarvan de oudste een 118-jarige vrouw is. Zij zou best wel eens de oudste pelgrim kunnen zijn in 2018.
 
De eerste Marokkaanse pelgrims maken de reis naar Mekka op donderdag 19 juli en de laatste reis zal worden gemaakt op 15 augustus, zei de minister van Habous en Islamitische Zaken, Ahmed Taoufik, tijdens een mondelinge vragensessie in het parlement. Marokkaanse pelgrims zullen voor het eerst terugkeren op 28 augustus, terwijl de laatste reis op 16 september zal zijn. 

Voorlichtingscursussen en bewustmakingscursussen worden georganiseerd voor pelgrims om informatie te verstrekken over goede medische praktijken die moeten worden gevolgd. Daarnaast zal een communicatie- en oriëntatieprogramma worden opgezet in coördinatie met de verschillende diensten, waaronder het ministerie van Volksgezondheid en de twee transportbedrijven Royal Air Maroc en Saudi Airlines.

Taoufik bevestigde ook dat zijn ministerie op elke vlucht twee begeleiders zal meesturen en dat er zeven extra ambulances zijn geleverd aan de hotels waar de Marokkaanse pelgrims verblijven. Het ministerie levert ook een 'mentor' voor elke 70 pelgrims. De Marokkaanse delegatie telt ook 108 administratieve medewerkers, een wetenschappelijk comité van 18 personen en een medisch team bestaande uit 58 soldaten en 75 burgers. 

De minister is ook toegewijd aan het verstrekken van accommodaties, voedings- en organisatieregelingen tijdens alle fasen van de bedevaart.
© Redactie 2018
marokko
hadj
pelgrims
2018
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
treinongeval
champions league
bouknadel
uefa
onderzoek
afrika cup 2019
migranten
teammarokko
sl benfica
medina
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
eredivisie
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa