Marhaba 2018: Prijzen van boottickets omlaag

marokko
0
19 jul '18
Het ministerie van Transport, Logistiek en Water kwam met een verklaring naar buiten.

Het ministerie van Transport, Logistiek en Water heeft een daling aangekondigd op de tarieven van de veerboten, vooral voor de twee meest populaire lijnen die door Marokkanen woonachtig in het buitenland (MRE's) gebruikt worden, namelijk Tanger Med-Algeciras en Tanger Med-Tarifa.

De beslissing werd genomen na een ontmoeting op 10 juli tussen de directie van Merchant Marine en scheepvaartmaatschappijen die deze twee lijnen exploiteren, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Mohammed V Stichting voor Solidariteit, het ministerie van Binnenlandse Zaken en havenautoriteiten. De ontmoeting vond plaats naar aanleiding van klachten van MRE's betreffende de hoge prijzen dit jaar, een stijging van 30% ten opzichte van dezelfde periode in 2017, meldt een verklaring van het ministerie.

Onderhandelingen, voegt dezelfde bron toe, hebben bijgedragen tot het verlagen van de overtochttarieven naar hun normale niveau. De referentieprijs wordt nu geschat op 1720 dirham (1 voertuig en 4 passagiers) voor een enkele reis en 2820 dirham voor een retour reis.

Ondanks prijsliberalisatie heeft het ministerie rederijen, met name die onder de nationale vlag varen, aangemoedigd om de tarieven voor de veerboten te verlagen om aan de behoeften en verwachtingen van MRE's te voldoen.

© Redactie 2018
marokko
boottickets
prijzen
omlaag
marhaba 2018
mre
veerbpten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi