Fez wil Marokkaans Joods herdenkingsmuseum openen

marokko
1
19 jul '18
De opening van een Marokkaans Joods herdenkingsmuseum heeft als doel om het gemeenschappelijk erfgoed onder de aandacht te brengen.

Er zijn besprekingen aan de gang om de mogelijkheden te onderzoeken om een Marokkaans Joods herdenkingsmuseum in Fez te creëren, vertelde Mehdi Qotbi, de voorzitter van de Nationale Museum Stichting van Marokko (FNM), aan het Marokkaanse persbureau MAP.

In de marge van een bezoek aan de Joodse begraafplaats in Fez en het Batha Museum op woensdag 18 juli verklaarde Qotbi: "We debatteren over de lancering van een Marokkaans Joods herdenkingsmuseum".

"Dit zal een sterke boodschap zijn van Fez naar de wereld", zei Qotbi, en hij vindt het "noodzakelijk en belangrijk dat dit gemeenschappelijke erfgoed wordt benadrukt".

De voorzitter van de Joodse gemeenschap in Fez, Oujda en Sefrou, Armand Guigui, wilde tijdens zijn bezoek de herdenkingsplaatsen van de Joodse gemeenschap van Fez belichten, om vervolgens een plaats te kiezen voor het museum. 

De burgemeester van Fez, Driss Azami Idrissi, benadrukte het feit dat dit initiatief de beschaving, de culturele en historische aspecten van de stad in de spotlight zal zetten.

© Redactie 2018
marokko
fez
jodendom
herdenkingsmuseum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi