Marokkanen bespotten parlementariërs met satirische hashtag

marokko
1
20 jul '18
De hashtag wordt massaal gedeeld op social media.

De satirische hashtag "Help de parlementariërs!" is recent gelanceerd op social media. Deze hashtag verscheen als een gevolg van de controverse over het wetsontwerp inzake de pensioenen van parlementariërs.

Tijdens de presentatie van het wetsontwerp verklaarde Driss Azami, voorzitter van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (PJD) in de eerste kamer: "Veel voormalige parlementariërs leven in zeer moeilijke omstandigheden zodra hun termijn eindigt".

Een ander parlementslid, dit keer van de Istiqlal-partij, zei van zijn kant dat veel parlementariërs hun kinderen van een privéschool naar een openbare school hebben overgebracht wegens gebrek aan middelen.

Na de opmerkingen van deze parlementariërs en vele anderen liet een reactie op het internet niet lang op zich wachten. Zo ontstond de campagne "Help de parlementariërs!" en nog enkele verwante hashtags zoals "Laten we de slapers van de natie helpen" of "Help onze arme parlementariërs!".

Vele internetgebruikers deelden de hashtag met foto's waarin zij een zogenaamde inzameling doen voor de arme parlementariërs, daarbij werden inzamelingskistjes in elkaar geflanst met soms een paar dirham ernaast en soms wat geldbriefjes. Dit was uiteraard sarcastisch.

Het blijft overigens niet beperkt tot Marokko, Marokkanen woonachtig in Frankrijk en Italië doen ook fanatiek mee.

© Redactie 2018
marokko
parlementsleden
bespotten
hashtag
satire
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi