Bijna 1 miljoen MRE's op vakantie in Marokko

buitenland
13
21 jul '18
Bijna een miljoen Marokkanen woonachtig in het buitenland (MRE's) zijn inmiddels in Marokko aangekomen.
Volgens cijfers bijgewerkt tot 17 juli, keerde een totaal van 961.000 MRE's terug naar Marokko, volgens de minister-afgevaardigde van MRE's en Migratiezaken, Abdelkrim Benatiq. De piek zal worden bereikt tijdens de laatste twee weken van juli en een week voor Eid Al-Adha.

In een presentatie op donderdag 19 juli voor de wekelijkse vergadering van de ministerraad ,wees de minister erop dat het zeevervoer met 44% (van het totale verkeer) het eerste middel is dat door MRE's gebruikt wordt om Marokko binnen te komen. 65% hiervan reist via de haven van Tanger Med. 41% (van het totale verkeer) van de MRE's komt via de diverse luchthavens het Koninkrijk binnen. 

Hij rapporteerde ook over "een goede en efficiënte coördinatie tussen alle belanghebbenden op nationaal niveau, via de Nationale Transit Commissie onder voorzitterschap van het ministerie van Binnenlandse Zaken, naast de coördinatie met de Spaanse autoriteiten. Dit alles om een soepele doorgang van 5,3 miljoen mensen in beide richtingen en 378.000 voertuigen te verzekeren.
© Redactie 2018
marokko
mre
vakantie
miljoen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
eu
galatasaray
al ittihad
younès belhanda
turkije
fifa
malaga
dgsn
süper lig
gianni infantino
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten