Marokko organiseert de Afrikaanse Spelen van 2019

marokko
12
24 jul '18
Na de terugtrekking van Equatoriaal-Guinea, neemt Marokko het stokje over.

Marokko organiseert de 12e editie van de Afrikaanse Spelen, beschouwd als het grootste sportevenement in Afrika, dat zal plaatsvinden in oktober 2019. Marokko heeft hiertoe besloten na de terugtrekking van Equatoriaal-Guinea en op voorstel van de Afrikaanse Unie (AU) en het Nationaal Olympisch Comité (NOC).

De AU en de toezichtcommissie oordeelden dat het Koninkrijk "alle voorwaarden en deskundigheid bezit die nodig zijn voor de organisatie van internationale sportevenementen van een dergelijke omvang", zei het ministerie van Jeugd en Sport in een verklaring aan het Marokkaanse persbureau MAP.

Het ministerie voegde eraan toe dat dit grote continentale evenement zal worden gekenmerkt door de deelname van meer dan 5000 professionele en amateuratleten die deelnemen aan Olympische en niet-Olympische Spelen, en van wie sommigen gekwalificeerd zijn voor de wereldwijde Olympische Spelen.

Al meer dan een eeuw lang worden de Afrikaanse Spelen om de vier jaar gehouden onder toezicht van de AU en in coördinatie met de Nationale Olympische Comités in Afrika en de Unie van Afrikaanse Sportfederaties (UCSA).

© Redactie 2018
marokko
afrikaanse
spelen
2019
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?