Interpol begeleidt trainingen om Marokkaanse havens te beveiligen tegen terroristen

marokko
0
26 jul '18
Interpol heeft speciale trainingen begeleid om Marokkaanse functionarissen te helpen de Marokkaanse zeehavens te beveiligen tegen buitenlandse terroristen.

De training was gericht op het tegengaan van buitenlandse terroristen die gebruikmaken van de Middellandse Zee-routes tussen Noord-Afrika en Zuid-Europa, zo meldde de krant Al Massae. De operatie tegen terrorisme, codenaam "Neptunus", ging ook in op bedreigingen van vuurwapens, drugs- en mensenhandel, aldus Interpol.

Interpol kondigde op 13 juli aan dat het agenten in mediterrane zeehavens in acht landen, waaronder Marokko, had ingezet om verdachte terroristen tijdens het zomerseizoen te identificeren.

De Marokkaanse havens die betrokken zijn bij de gezamenlijke operatie zijn Tangier Med, Tanger City en de Nador-haven, volgens een ambtenaar bij het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN),

Volgens Al Massae bood de training methoden om passagiers te inspecteren en potentiële terroristen te identificeren. De training bood ook controletechnieken voor de identiteit van passagiers en paspoortinformatie, en hoe ze te gebruiken in de databases van Interpol.

De database van Interpol stellen de autoriteiten in staat om jihadisten op te sporen die terugkeren uit conflictgebieden, met name Irak en Syrië.

Op 17 juli berichtte een bron bij DGSN aan nieuwssite Telquel dat de Neptunus-operatie daadwerkelijk een "technische assistentie zou zijn betreffende het oversteken van de zeegrens".

"Het personeel van Interpol fungeert als waarnemer en het werk wordt gedaan door de nationale grenspolitie", zei hij.

Marokko is sterk betrokken bij de operatie, omdat het een groot deel van de voorbereidingen heeft georganiseerd, waaronder opleidingssessies en coördinatievergaderingen. De meest recente trainingssessie georganiseerd door Marokko vond plaats in februari in Casablanca.

© Redactie 2018
marokko
interpol
havens
terroristen
identificeren
training
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi