Amerikaanse Assistent Secretaris van Defensie bezoekt Marokko

marokko
16
26 jul '18
Men wil de relatie tussen beide landen versterken.

De Amerikaanse Assistent Secretaris van Defensie, Robert Karem, ontmoette dinsdag de Marokkaanse minister-afgevaardigde belast met de Nationale Defensie, Abdeltif Loudyi, om de relatie tussen beide landen te versterken en de samenwerking op het gebied van veiligheid te stimuleren.

Loudyi en Karem erkenden hun verlangen om door te gaan met het ontwikkelen van een langdurige relatie in moderne verdedigingssystemen, capaciteitsopbouw en het vermogen om met elkaar samen te werken.

Loudyi benadrukte de inzet van Marokko voor de strijd tegen terrorisme,  de Sahel-Sahara-strook en het omgaan met migratie in de Middellandse Zee.

Als onderdeel van het tweedaagse bezoek van Karem aan Marokko, bespraken de twee landen hun gelijkaardige samenwerking in het opleiden van personeel, evenals het uitwisselen van expertise en gezamenlijke oefeningen.

De VS en Marokko houden jaarlijkse een gezamenlijke oefening in Marokko, genaamd African Lion, samen met partners uit 13 andere landen, bedoeld om het begrip van elke natie te verbeteren. In april van dit jaar hadden de oefeningen betrekking op technieken en procedures om gewelddadige extremistische organisaties te bestrijden.

Loudyi vestigde de aandacht op de verantwoordelijkheid van Marokko bij het behoud van regionale stabiliteit en bij het helpen van de economische ontwikkeling en legers van andere Afrikaanse landen door middel van training en kennisoverdracht.

Marokkaanse en Amerikaanse betrekkingen dateren van de oprichting van de Verenigde Staten, waardoor Marokko een van de oudste bondgenoten van de VS is.

© Redactie 2018
marokko
vs
leger
defensie
samenwerking
versterken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi