Versoepelde maatregelen in Marokko voor bestuurders van in buitenland geregistreerde auto's

marokko
1
26 jul '18
Belangrijke informatie voor Marokkaanse-Nederlanders die met de auto naar Marokko gaan.

Voertuigen die in het buitenland zijn geregistreerd en die onder de regeling tijdelijke invoer vallen, kunnen in Marokko door de echtgenoot/echtgenote of een afstammeling (die ook in het buitenland woont) van de eigenaar in Marokko worden bestuurd ", verklaart de  Douane en Accijnzen Administratie (ADII) in een notitie gedistribueerd naar zijn externe diensten.

Evenzo kan volgens deze bron een tijdelijk toegelaten voertuig door een ingezetene in Marokko worden bestuurd op voorwaarde dat de importeur die de verklaring inzake tijdelijke invoer heeft, tot de passagiers van het voertuig behoort.

De ADII maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om grensambtenaren aan te moedigen reizigers te herinneren aan het volgende:
- De verplichting van de aangifte van invoer in vreemde valuta, in de vorm van bankbiljetten of waardepapieren, waarvan de omgerekende waarde hoger is dan 100.000 dirham.
- Het voordeel van de online verklaring van tijdelijke invoer van het voertuig zelfs vóór hun vertrek naar Marokko, om de grensovergang vlotter te laten verlopen. Dit kan via www.douane.gov.ma
- Het belang van het bijhouden van de kopie van de verklaring van tijdelijke invoer van het voertuig om, indien nodig, de daadwerkelijke uitvoer van het voertuig te rechtvaardigen.

© Redactie 2018
marokko
bestuurder
voertuig
echtgenoot
versoepeling
maatregelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi