China's Citic Dicastal gaat twee velgfabrieken in Marokko bouwen

economie
0
27 jul '18
De twee fabrieken zullen worden gebouwd in Kenitra en Tanger.
De Marokkaanse ministers van Industrie en Economie, Moulay Hafid Elalamy en Mohamed Boussaid, ondertekenden gisteren samen met de directeur van Citic Dicastal een investeringsovereenkomst in Rabat om aluminium velgfabrieken te bouwen in Marokko, aldus Reuters.

De Chinese groep die gespecialiseerd is in de productie van velgen voor auto's, is van plan zes miljoen velgen per jaar te produceren en 90% daarvan te exporteren, waarbij 350 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de bouw van twee fabrieken in Kenitra en Tanger waarbij 1200 arbeidsplaatsen worden gecreëerd.

De automobielindustrie is een van de grootste groeisectoren in het land, aangezien verschillende andere internationale groepen hebben geïnvesteerd in hetzelfde gebied.

Citic Dicastal heeft 30 productie-eenheden in heel Europa, Noord-Amerika en China. Ze zijn gericht op de productie van lichte auto-onderdelen en aluminium velgen. De groep levert ook grote autofabrikanten, zoals Renault-Nissan, PSA, General Motors, Ford, Toyota, Volkswagen, BMW en Audi.

Photocredit: @moboussaid (Twitter)
© Redactie 2018
marokko
china
investeringsovereenkomst
fabrieken
tanger
kenitra
velgen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
iran
terrorisme
teheran
moskee
genocide
golf
openbaar vervoer
bosnië en herzegovina
vision 2030
palestina
atlasleeuwen
casablanca
frmf
tanger
marrakech
ajax
politie
spanje
eredivisie
mohammed vi
rabat
moord
afrika cup
dgsn