China's Citic Dicastal gaat twee velgfabrieken in Marokko bouwen

marokko
0
27 jul '18
De twee fabrieken zullen worden gebouwd in Kenitra en Tanger.

De Marokkaanse ministers van Industrie en Economie, Moulay Hafid Elalamy en Mohamed Boussaid, ondertekenden gisteren samen met de directeur van Citic Dicastal een investeringsovereenkomst in Rabat om aluminium velgfabrieken te bouwen in Marokko, aldus Reuters.

De Chinese groep die gespecialiseerd is in de productie van velgen voor auto's, is van plan zes miljoen velgen per jaar te produceren en 90% daarvan te exporteren, waarbij 350 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de bouw van twee fabrieken in Kenitra en Tanger waarbij 1200 arbeidsplaatsen worden gecreëerd.

De automobielindustrie is een van de grootste groeisectoren in het land, aangezien verschillende andere internationale groepen hebben geïnvesteerd in hetzelfde gebied.

Citic Dicastal heeft 30 productie-eenheden in heel Europa, Noord-Amerika en China. Ze zijn gericht op de productie van lichte auto-onderdelen en aluminium velgen. De groep levert ook grote autofabrikanten, zoals Renault-Nissan, PSA, General Motors, Ford, Toyota, Volkswagen, BMW en Audi.

Photocredit: @moboussaid (Twitter)

© Redactie 2018
marokko
china
investeringsovereenkomst
fabrieken
tanger
kenitra
velgen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi