Migratie en terreurbestrijding: Nederland verwelkomt de rol van Marokko

marokko
0
28 jul '18
De ambassadrice van Nederland in Marokko, Désirée Bonis, prees de rol die Marokko speelt in een aantal belangrijke kwesties op internationaal niveau, zoals migratie en de strijd tegen terrorisme en extremisme.

In gesprekken woensdag met parlementsvoorzitter Habib El Malki verwelkomde Désirée Bonis de kwaliteit van de historische betrekkingen tussen de twee landen, waarbij zij opmerkte dat de samenwerking tussen Marokko en Nederland veel gebieden omvat zoals gezondheid, onderwijs, landbouw en zeevisserij, bericht het Huis van Afgevaardigden middels een verklaring.

Marokko is altijd al een kruispunt van beschavingen geweest en een link tussen Europa en Afrika, zei de Nederlandse diplomate. Zij merkte daarbij de opmerkelijke aanwezigheid en integratie op van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland, en de vele leden van de Nederlandse samenleving van Marokkaanse afkomst in prominente politieke en sociale posities.

Van zijn kant prees Habib El Malki de kwaliteit van de vriendschappelijke betrekkingen tussen Marokko en Nederland. Een land die op alle gebieden een vooruitgang kent en waarmee het Koninkrijk dezelfde uitdagingen met betrekking tot de wereld van vandaag deelt, inclusief de strijd tegen extremisme en terrorisme en de verbetering van veiligheid en stabiliteit.

Hij benadrukte verder het belang van intensivering van de dialoog en het overleg tussen de twee landen, voor een beter begrip van elkaars politieke, economische en sociale standpunten en om de bilaterale samenwerking te bevorderen en de gemeenschappelijke belangen op de voorgrond te plaatsen.

Op parlementair niveau sprak Habib El Malki zijn vastberadenheid uit om een nieuwe impuls te geven aan de betrekkingen tussen de wetgevende instellingen in de twee landen, en in die zin deed hij een uitnodiging aan de voorzitter van de Nederlandse Tweede Kamer om een bezoek te brengen aan het Koninkrijk om manieren te bespreken om de bilaterale betrekkingen te bevorderen.

© Redactie 2018
marokko
nederland
migratie
terreurbestrijding
ambassadrice
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi