7 ecolodges om te ontdekken in Marokko
Ontdek een nieuwe manier om te reizen in Marokko.
reizen

Een ecolodge is een faciliteit die is ontworpen om ecotoeristen, mensen die geïnteresseerd zijn in het reizen in een ecologisch-vriendelijke manier. tegemoet te komen. Ecotoerisme wordt ook wel aangeduid als "duurzaam toerisme" en "groen toerisme." Op een ecolodge is het onderdak van toeristen belangrijk, maar profiteert ook vooral het milieu en de lokale gemeenschap. 

Ecolodges zijn in heel Marokko te vinden, van het noorden tot het zuiden. Wij zetten er vast 7 voor je op een rijtje:

1. De Kasbah van Toubkal, in het hart van de bergen
Op de weg naar Imlil en in het hart van het Toubkal National Park ligt ,vlakbij een van de hoogste bergtoppen van Noord-Afrika, de Kasbah van Toubkal. Deze gezellige en authentieke ecolodge belooft een comfortabel en verfijnd verblijf in het hart van de natuur.

2. Bab El Oued, een oase van plezier
In het hart van de palmentuin van de Draa-vallei in het zuiden van Marokko ligt Bab El Oued, een authentieke ecolodge. In dit weelderige palmenbos, dat zich tussen Zagora en Ouarzazate bevindt, is ook een ecologische boerderij waar je biologische groenten en fruit kunt proeven.

3. Star land, Camp Lodge Agafay

In de Agafay-woestijn, aan de voet van het Atlasgebergte, ligt de ecolodge Star Land. Natuur, sterrenhemel, buitenactiviteiten en chique en comfortabele tenten .Op het programma van activiteiten: kameel- en paardrijden om de onmetelijkheid van deze plaats te waarderen en om één te zijn met de natuur. Maar ook een lunch of diner buiten met op de achtergrond het Atlasgebergte om een uniek en onvergetelijk moment door te brengen met z'n tweeën, met familie of vrienden. Slapen in een comfortabele tent in het midden van de woestijn, en een zijn met de natuur, is onbetaalbaar.

4. Tighremt Assif Melloul, Bab Doukkala
De lodge is gelegen aan de voet van de hoogste bergen van de Marokkaanse Atlas, in de vallei van Anergui die deel uitmaakt van het M'goun Geopark. Het biedt landschappen zo ver als het oog kan zien en geeft je de mogelijkheid om het platteland te ontdekken; de lokale bevolking, de berberse tradities en haar cultuur. Voor degenen die willen slapen onder de sterren en niet bang zijn om een beetje te lopen, van juni tot september, is het mogelijk om de nacht door te brengen in een bivak op de hooglanden van Kousser.

5. Kasbah Tamadot, eco-luxe
Deze luxe ecolodge is genesteld in het hart van het Atlasgebergte. Kasbah Tamadot en zijn 28 kamers en Berbertenten verwelkomen veeleisende bezoekers die respect hebben voor het milieu. Alle kamers hebben een eigen identiteit en zijn ingericht met traditionele Marokkaanse meubels. Kasbah Tamadot kijkt uit over een vallei en kijkt uit op de berg Toubkal en biedt een tijdloos verblijf.

6. Ecolodge Touda
Ecolodge Touda is gelegen in de bovenste vallei van Aït Bougmez, op een hoogte van 2220 meter en combineert authenticiteit en moderniteit. Beheerd door een familie van enthousiastelingen, verwelkomt de ecolodge je in de Berberse tradities. De bewoners van de vallei delen met plezier hun kennis van gebruiken en tradities met de gasten. Om de privacy van reizigers te waarborgen, heeft de lodge slechts 8 kamers. Er worden wandeltochten aangeboden om de vallei van Ait Bougmez te ontdekken, terwijl de dappersten de beklimming van enkele bergtoppen kunnen proberen: Mgoun, Azurki en Waouglzate.

7. Landhuis Berbari

Een paar kilometer van Asilah ligt een charmant landhuis volledig gemaakt van natuurlijke materialen. In dit milieuvriendelijke pension bevinden reizigers zich in het hart van een weelderige tuin met een adembenemend uitzicht op het platteland. De boerderijdieren en de ooievaars die zich op het groene dak van het huis hebben gevestigd, bieden een onderdompeling in de natuur. Het huis heeft 4 slaapkamers en 3 suites. Liefhebbers van zonnebaden en zandstranden zullen verrukt zijn om de mooiste stranden in de regio te ontdekken die zich op een paar meter van het huis bevinden.

Photocredit: H24Info

marokko
ecolodge
reizen
ontdekken
duurzaam
groen
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi