OM: 'Keke challenge' met auto link en strafbaar

algemeen
3
29 jul '18
Justitie is absoluut niet te spreken over een nieuw genre internetfilmpjes.

De zogeheten 'Keke challenge', vernoemd naar een nummer van de Canadese artiest Drake, bestaat eruit dat een automobilist uit een langzaam rijdende auto stapt, een dansje van Drake doet en vervolgens weer instapt. Althans: als alles goed gaat.

Op internet circuleert een filmpje dat in de omgeving van het Gelderse Putten zou zijn gemaakt waarop te zien is hoe een jongeman uitstapt, maar zijn doorrollende auto niet te voet kan bijhouden. Die knalt tegen een boom. Radio-dj's Wietze en Chris van Radio 538 maakten ook een dergelijk filmpje, overigens zonder brokken te maken.

"Echt onverantwoord", oordeelt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Hij bevestigt na berichtgeving door de NOS dat dit strafbaar is op de openbare weg. "Daar vallen bijvoorbeeld ook lege parkeerterreinen onder." Wie zoiets wil doen, kan beter een circuit zoeken waar het is toegestaan. Het OM heeft nog niet besloten of het in actie komt.

Op internet zijn vooral Amerikaanse filmpjes te zien. Die maken duidelijk dat het vaker misgaat. Op een video komt bijvoorbeeld een politieman ten val nadat hij is uitgestapt voor een dansje.

© ANP 2018
keke challange
openbaar ministerie
link
strafbaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italiƫ
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syriƫ
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi