Tafraout: Schorpioenen en slangen doden nog steeds in Marokko (video)

marokko
2
30 jul '18
De steken van een schorpioen en de beten van een slang veroorzaken veel slachtoffers, vooral tijdens de zomermaanden.

Tafraout, een klein stadje op 180 km van Agadir, heeft een aanzienlijk aantal slachtoffers van deze dieren.

"Ik werd gebeten door een slang in onze tuin rond 10:00 uur. Mensen verzamelden zich om me heen en iedereen stelde een remedie voor mij voor. Tenslotte werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis van de stad. Ik schreeuwde van de pijn en ik zag de verslagenheid op de gezichten van de doktoren en de verpleegsters die niets konden doen om me te helpen, omdat ze niet de middelen hadden om het te doen. Ik kwam er goed uit door de genade van God, maar mijn zwager heeft een been geamputeerd vanwege een slangenbeet", getuigt Khadija, een inwoonster van Tafraout, voor de camera van Le360.

De getuigenis van Mustapha geeft inzicht in het gebrek aan antidotum (om het gif onschadelijk te maken) in kleine steden. Mustapha vertelt: "Een familielid werd gebeten door een schorpioen, ze gingen naar het ziekenhuis en brachten alcohol aan op de wond, dat was alles wat ze hadden qua medicijnen."

Gevraagd naar deze stand van zaken, zegt Abderrahman Hajji van de gemeente Ameln, dat de gemeenten van Tafraout schenkingen ontvangen van het ministerie van Volksgezondheid voor de behandeling van beten van giftige dieren en dat ze deze naar ziekenhuizen verdelen. Hij zegt echter niets over het ontbreken van deze behandeling, noch over de klachten van burgers.

"Het is 2018, en mensen blijven sterven vanwege slangenbeten en schorpioensteken, het is echt schandalig, vooral in een toeristisch stadje met een grote toestroom van buitenlandse bezoekers", zei een andere burger.

In 2017 had de regio Tafraout 213 gevallen van schorpioensteken, volgens dr. Oulddaouia Abdelghani, hoofd van de medische afdeling van het netwerk van gezondheidsfaciliteiten in Tiznit. "Gelukkig zijn er geen sterfgevallen geregistreerd." Het laat ook een dia zien (die je hieronder in de video kunt zien), terwijl hij ongemakkelijke vragen ontwijkt.

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
tafraout
schorpioenen
slangen
doden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi