Daesh claimt verantwoordelijkheid voor fietsdrama

buitenland
28
31 jul '18
De terreurgroep heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanval op een groep fietstoeristen in Tadzjikistan.

Bij het fietsdrama kwamen vier fietstoeristen, onder wie een Nederlander, om het leven. Een van de slachtoffers van het fietsdrama in Tadzjikistan heeft bevestigd dat sprake was van een aanval met messen. Dat zei een Belgische toerist, die volgens VRT Nieuws heeft gesproken met de overlevenden. "Ik heb gevraagd wat er gebeurd was en het eerste wat een van hen zei was dat ze aangereden waren door een auto, en dat er mensen waren uitgestapt die met messen begonnen te steken."

Daesh claimde de verantwoordelijkheid via zijn eigen spreekbuis Amaq. "De aanvallers waren soldaten van daesh. Ze voerden de aanval uit in reactie op oproepen om burgers van landen te treffen die deel uitmaken van de coalitie." Daarmee doelt daesh op de landen die samenwerken bij de strijd tegen daesh.

De Tadzjiekse minister Ramazon Rakhimzoda (Binnenlandse Zaken) zei eerder dat de autoriteiten bij het onderzoek naar het aanrijden van de fietstoeristen meerdere opties openhouden. ,We kijken naar alle scenario's. Een ongeval, beroving of terrorisme", zei Rakhimzoda.

Bij aanslagen of vermoedens daarvan komt daesh geregeld met verklaringen waarin het de verantwoordelijkheid opeist.

© ANP 2018
daesh
tadjikistan
fietsdrama
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi