FIFPro: 'Ziyech en co. te vroeg Champions League-kwalificatie in'

marokko
2
31 jul '18
De internationale spelersvakbond is niet te spreken over het feit dat verschillende WK-gangers al zijn ingezet in internationale competities.

De FIFPro vindt dat dergelijke optredens te vroeg kwamen voor onder andere een viertal spelers van Ajax. Zowel Hakim Ziyech als Lasse Schöne, Dusan Tadic en Nicolás Tagliafico waren actief tijdens het afgelopen WK en werden nog geen vier weken na het einde van deze eindronde ingezet in de tweede voorronde van de UEFA Champions League (red. 2-0 winst tegen het Oostenrijke Sturm Graz). Een keuze van de Amsterdammers waarbij de gezondheid van de spelers in kwestie in het geding komt. 

''Te weinig rust in een overvolle speelkalender is zeer riskant''
De spelersvakbond komt met de volgende verklaring: ''Het is in medisch opzicht herhaaldelijk aangetoond dat te weinig rust in de overvolle speelkalender zeer riskant is. FIFPro begrijpt de financiële belangen voor de clubs, maar de gezondheid van de spelers wordt in gevaar gebracht door een dergelijk overbelast wedstrijdschema. Spelers komen onder een enorme druk te staan. Ze zitten gevangen tussen de behoeftes van de clubs en hun eigen gezondheid.''

Photocredit: ANP

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
hakim ziyech
fifpro
ajax
uefa
champions league
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi